03.04.2025, 10:46
Zaczynam wchodzić w temat prawa cywilnego i szukam jakiejś książki, która pomoże ogarnąć podstawy. Nie jestem studentem prawa, ale chcę mieć jako takie rozeznanie. Macie coś, co nie będzie jak czytanie encyklopedii?
|
Ksiązka do prawa cywilnego. Co wybrać?
|
|
03.04.2025, 10:46
Zaczynam wchodzić w temat prawa cywilnego i szukam jakiejś książki, która pomoże ogarnąć podstawy. Nie jestem studentem prawa, ale chcę mieć jako takie rozeznanie. Macie coś, co nie będzie jak czytanie encyklopedii?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
03.04.2025, 13:08
Na start najlepiej szukać czegoś, co tłumaczy przepisy w kontekście praktycznych sytuacji, a nie tylko podaje definicje i artykuły. Dobrze sprawdzają się publikacje napisane bardziej "po ludzku", które pokazują przykłady i nie zakładają, że czytelnik ma już wiedzę prawniczą. Można rzucić okiem tutaj: https://lexliber.pl/prawo-cywilne – mają różne książki o prawie cywilnym, zarówno dla studentów, jak i dla osób, które chcą się po prostu w temacie połapać. Fajnie, że nie trzeba szukać po wielu miejscach, bo wszystko mają w jednym dziale.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|