17.06.2026, 12:00
Mam za tydzień egzamin z prawa karnego i czuję że jestem kompletnie nieprzygotowana, za dużo materiału i za mało czasu. Jak się uczyć skutecznie w krótkim czasie?
|
Nauka z egzaminu z prawa karnego
|
|
17.06.2026, 12:00
Mam za tydzień egzamin z prawa karnego i czuję że jestem kompletnie nieprzygotowana, za dużo materiału i za mało czasu. Jak się uczyć skutecznie w krótkim czasie?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
17.06.2026, 14:50
Tydzień to naprawdę mało przy prawie karnym ale da się coś z tego uratować jeśli dobrze wybierzesz priorytety. Przede wszystkim zapomnij o czytaniu wszystkiego od początku do końca, to nie ma sensu przy takim czasie. Wejdź na stronę katedry albo zapytaj kolegów którzy już zdawali u tego wykładowcy co jest najczęściej pytane, bo wykładowcy mają swoje ulubione tematy i pytają o nie co roku. Skoncentruj się na instytucjach z części ogólnej kodeksu karnego bo to jest zawsze i na kilku wybranych typach z części szczególnej. Przy powtórce korzystaj z reperytorium albo skryptu a nie z grubego podręcznika bo przy tygodniu czasu musisz mieć skondensowaną wiedzę a nie wszystko szczegółowo. Rozwiąż kilka kazusów żeby przestawić myślenie na praktyczne bo nawet na egzaminach teoretycznych często dają stany faktyczne do zakwalifikowania. Na https://lexliber.pl/prawo-karne są repetytoria i zbiory pytań z testami online które są idealne właśnie do szybkiej i efektywnej powtórki.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|