17.02.2026, 00:09
Część! Będziemy remontowali dom i chcemy też zająć się kominem. Możecie podpowiedzieć, co obecnie się stosuje zamiast tradycyjnego komina z cegły?
|
Remont komina - co wybrać?
|
|
17.02.2026, 00:09
Część! Będziemy remontowali dom i chcemy też zająć się kominem. Możecie podpowiedzieć, co obecnie się stosuje zamiast tradycyjnego komina z cegły?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
18.02.2026, 00:59
Z tego co wiem, to teraz raczej stawia się na systemy kominowe, np. ceramiczne. Fajną propozycją jest komin Jawar Uniwersal Plus. Szczelny i możesz go użyć do każdego rodzaju paliwa. No i nie skrapla się na ścianach.
18.02.2026, 15:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.02.2026, 01:41 przez Krzysztof018.)
Rodzaje kominów są ważnym zagadnieniem dla każdego, kto buduje dom. Bardzo ciekawy artykuł można znaleźć tutaj: rodzaje kominów ucha24.pl/artykul/rodzaje-kominow/709050 Dowiedziałam się, że wybór materiału i konstrukcji wpływa na trwałość i bezpieczeństwo. Artykuł zawiera też praktyczne porady dla osób planujących remont lub budowę.
19.02.2026, 00:56
Racja - Jawar to bardzo dobry producent i ciekawą i przede wszystkim solidną ofertą. Na pewno będziecie zadowoleni z rozwiązań, które oferuje.
20.02.2026, 00:45
Pamiętaj, że przede wszystkim musisz postawić na dobór odpowiedniego komina pod rodzaj ogrzewania. No chyba, że postawisz na uniwersalną propozycję, taką jak wymieniony tutaj Jawar
23.03.2026, 09:50
Przy temacie kominów warto zwrócić uwagę na jakość elementów. Przeglądałam ostatnio różne rozwiązania na https://nasady-kominowe.pl/
. Widać tam sporo produktów dopasowanych do różnych instalacji. Dobrze dobrane elementy wpływają na bezpieczeństwo. Warto wcześniej sprawdzić dostępne opcje.
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników! |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|