17.02.2026, 00:09
Część! Będziemy remontowali dom i chcemy też zająć się kominem. Możecie podpowiedzieć, co obecnie się stosuje zamiast tradycyjnego komina z cegły?
|
Remont komina - co wybrać?
|
|
17.02.2026, 00:09
Część! Będziemy remontowali dom i chcemy też zająć się kominem. Możecie podpowiedzieć, co obecnie się stosuje zamiast tradycyjnego komina z cegły?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium i Wspierający .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
18.02.2026, 00:59
Z tego co wiem, to teraz raczej stawia się na systemy kominowe, np. ceramiczne. Fajną propozycją jest komin Jawar Uniwersal Plus. Szczelny i możesz go użyć do każdego rodzaju paliwa. No i nie skrapla się na ścianach.
18.02.2026, 15:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.02.2026, 01:41 przez Krzysztof018.)
Rodzaje kominów są ważnym zagadnieniem dla każdego, kto buduje dom. Bardzo ciekawy artykuł można znaleźć tutaj: rodzaje kominów ucha24.pl/artykul/rodzaje-kominow/709050 Dowiedziałam się, że wybór materiału i konstrukcji wpływa na trwałość i bezpieczeństwo. Artykuł zawiera też praktyczne porady dla osób planujących remont lub budowę.
19.02.2026, 00:56
Racja - Jawar to bardzo dobry producent i ciekawą i przede wszystkim solidną ofertą. Na pewno będziecie zadowoleni z rozwiązań, które oferuje.
20.02.2026, 00:45
Pamiętaj, że przede wszystkim musisz postawić na dobór odpowiedniego komina pod rodzaj ogrzewania. No chyba, że postawisz na uniwersalną propozycję, taką jak wymieniony tutaj Jawar
23.03.2026, 09:50
Przy temacie kominów warto zwrócić uwagę na jakość elementów. Przeglądałam ostatnio różne rozwiązania na https://nasady-kominowe.pl/
. Widać tam sporo produktów dopasowanych do różnych instalacji. Dobrze dobrane elementy wpływają na bezpieczeństwo. Warto wcześniej sprawdzić dostępne opcje.
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium i Wspierający .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników! |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|