24.11.2025, 08:53
Jak w temacie.
Jak skutecznie przygotować mieszkanie do sprzedaży?
Jak je przygotować?
Jak skutecznie przygotować mieszkanie do sprzedaży?
Jak je przygotować?
|
Jak przygotować mieszkanie do sprzedaży
|
|
24.11.2025, 08:53
Jak w temacie.
Jak skutecznie przygotować mieszkanie do sprzedaży? Jak je przygotować?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium i Wspierający .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
24.11.2025, 11:56
Na YT jest mnóstwo filmów na temat jak przygotować mieszkanie do sprzedaży. Jest pokazany efekt przed i po.
Próbowałam sprzedać mieszkanie sama, zastosowałam się do wszystkich wskazówek, miałam pięknie przygotowane mieszkanie, bardzo dobry opis ale... Nie byłam przygotowana na kontakt z ludźmi, którzy chcieli kupić. Ludzie są nienormalni. Cała masa ludzi chyba ma jakieś hobby chodzenie po cudzych mieszkaniach, przychodzili ludzie, którzy nawet nie byli zainteresowani kupnem. ? Ludzie mają tak komentarze i pomysły, że już się zaczęłam zastanawiać nad kondycją tego świata. Babka się wycofała bo jej się ściana w piwnicy nie podobała, a innej nie podobały się drzwi sąsiada ? Inny ktoś chciał kupić ale tylko za żywą gotówkę, papierowy pieniądz i to część w złotówkach, cześć w euro, część pod stołem. Masakra jakaś, to mi zszargało nerwy totalnie. Za każdym razem jak ktoś chciał oglądać sprzątałam gruntownie, umawiałam się o dogodnej porze w dzień, zwalniając się z pracy... Ostatecznie wzięłam pośrednika, ale nie pierwszego lepszego, tylko takiego, który ma umowę na wyłączność, bo tylko taki pośrednik aktywnie szuka klienta. Pośrednicy, którzy pracują na umowie otwartej ograniczają się do rzucenia ogłoszenia w Internety (czyli to samo co Ty sama możesz zrobić). Można też skontaktować się z nimi https://express-nieruchomosci.pl/ Skupują nieruchomości i z tego co wiem to dają dobre ceny.
10.02.2026, 12:17
Warto jest skorzystać z oferty skupu nieruchomości jaką oferują w https://trxxxx24.pl/skup-nieruchomosci-gliwice/ Każda ich transakcja jest finalizowana w kancelarii notarialnej a jej koszty łącznie z konsultacją leżą po stronie skupu. Zajmują się skupem m.in. domów z ogródkiem, apartamentów w centrum miasta, siedlisk usytuowanych poza granicami miasta, mieszkań i domków nad morzem, kawalerek czy różnego rodzaju działek. Z nimi uda się Wam szybko załatwić wszystkie formalności i sfinalizować transakcję w zaledwie 24 godziny. Współpraca z nimi to najlepsza decyzja.
17.02.2026, 17:21
Przede wszystkim porządek i neutralność – im mniej „Twojego”, tym lepiej. Schować prywatne zdjęcia, bibeloty, zrobić drobne naprawy (cieknący kran, odpadająca listwa), odświeżyć ściany jasną farbą. Dobrze też zadbać o światło – umyte okna i jasne żarówki naprawdę robią robotę na zdjęciach i podczas oglądania.
Warto też pomyśleć o tym, czy na pewno chcesz wszystko ogarniać samodzielnie. Czasem samo przygotowanie mieszkania to jedno, a później zaczyna się selekcja telefonów, umawianie prezentacji i negocjacje. W takich sytuacjach część osób zamiast sprzedawać na szybko, decyduje się na współpracę z firmą zarządzającą najmem – np. Per Modum https://www.per-modum.pl/ . Zajmują się całą obsługą, więc mieszkanie może dalej pracować, a właściciel nie musi użerać się z oglądającymi. Oczywiście wszystko zależy od celu – czy potrzebujesz gotówki od razu, czy możesz podejść do tematu spokojniej. Ale dobre przygotowanie + przemyślana strategia sprzedaży (albo wynajmu) to podstawa.
Własne mieszkanie to marzenie, które daje poczucie stabilności i przestrzeń do życia na własnych zasadach. W inwestycji Grunwald – Między Drzewami od Ronson Development xx nowoczesna architektura łączy się z zielonym otoczeniem i funkcjonalnymi układami mieszkań. To miejsce stworzone z myślą o komforcie, codziennym spokoju i dobrej lokalizacji.
nela napisał 26.02.2026, 14:47:
Bardzo proszę o nielinkowanie w tym dziale, można to robić tylko w dziale hyde park |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|