Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak radzić sobie z łuszczycą skóry głowy, gdy sterydy już nie działają?
Mam wrażenie, że utknęłam… Mam łuszczycę skóry głowy, a sterydy, które kiedyś działały, teraz nie robią nic. Coraz częściej łuska wraca, a ja zaczynam się tym psychicznie wykańczać. Czy ktoś znalazł skuteczną alternatywę bez sterydów?
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Nie łam się Szukaj alternatyw. Nie zawsze sterydy są rozwiązaniem – czasem nic nie dają, jeśli ciało i emocje są przemęczone. Ta choroba u każdego „siada” inaczej i trzeba szukać swojej drogi. Ja z czasem przeszłam na łagodniejsze dermokosmetyki i psychicznie też mi ulżyło. Po odstawieniu sterydów najlepiej uspokajał mi skórę szampon Psorisel – nie leczy jak lek, ale trzyma wszystko w ryzach i nie pozwala na nawroty z dnia na dzień.
Odpowiedz
Nie jestem pewna co do badań krwi, ale mogę powiedzieć, co mi realnie pomogło. Miałam grubą łuskę na głowie i myślałam, że już nic tego nie ruszy. Przez kilka miesięcy używałam:

Cocois ointment – żeby ściągnąć łuskę,

Sorion fluid – na stan zapalny,

szampon Capasal – do podtrzymania efektu (raz w miesiącu).
Teraz mam spokój prawie 2 lata. A gdy skóra zaczyna się buntować, dokładam emulsję Psorisel na noc, żeby nie wrócił stan zapalny.
[Obrazek: 488999956-1881982305870287-331439658373009532-n.jpg]
Odpowiedz
Ja stosuję szampon Mediderm codziennie. Na początku – przez pierwsze dwa tygodnie – zero efektów, ale później łuszczyca stopniowo odpuściła i nie wraca. Trzeba cierpliwości. A po myciu czasem nakładam płyn Psorisel, żeby skóra została miękka i nie zaczynała się łuszczyć od razu.
https://www.aptekaolmed.pl/produkt/psori...38738.html
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama