Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Planuję kocioł na pellet
Cześć, planuję kocioł na pellet i przydałaby się firma, która zrobi wszystko od A do Z – montaż, wod-kan i ogrzewanie. Fajnie by było, jak by znała się też na innych rzeczach, bo może jeszcze przekonają mnie do innego rozwiązania.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Jak już zakładać pompę ciepła i podłogówkę, to tylko z https://ecoterm.wroclaw.pl/. Ekipa zajmuje się tym na co dzień, więc Ci doradzą najelepsze rozwiązania do Twojej powierzchni. W razie czego później masz też od razu u nich serwis a to duże uproszczenie.
Odpowiedz
Ogrzewanie pelletem zyskuje na popularności, zwłaszcza wśród osób planujących modernizację starszych kotłów c.o. Takie rozwiązanie może poprawić sprawność instalacji i obniżyć wydatki na ogrzewanie. Na stronie http://modernizacje-pellet.pl/ opisano możliwości przebudowy kotłów na system pelletowy, kwestie ekologii oraz nowoczesne opcje sterowania. To dobre miejsce, by zapoznać się ze szczegółami technicznymi.
Odpowiedz
Ostatnio pomyślałam, że w moim mieszkaniu przydałaby się lepsza cyrkulacja powietrza i zainteresowała mnie wentylacja decentralna . Wygląda na praktyczne rozwiązanie bez większych przeróbek. Ktoś korzysta i może podzielić się opinią?
Odpowiedz
Patrząc jak niestabilne są ceny takiego ogrzewania to ja nie wiem. Wcześniej ceny węgla wywaliło w kosmos, a w tym sezonie pellet. Praktycznie brak zaufania, ze da się cały sezon zaplanować kosztowo. I prawdę powiedziawszy cieszę sie ze mam ogrzewanie na prąd, na panele na podczerwień. Plus taki, ze nawet jak taryfa dynamiczna, to znam maximum za kWh. Do tego dużo tańsza instalacja ale i budowa. Bez komina, kotłowni, miejsca na składowanie opału. Mniej metrów do budowania - tańsza budowa. Taki panel od Eco Partner to wystarczy że w dane miejsce ma doprowadzona instalacje i można zamontować. Samemu nawet. My za radą producenta montowaliśmy na suficie.
Odpowiedz
W zestawieniach kotłów, pomp ciepła czy rekuperatorów Defro regularnie pojawia się wśród polecanych marek. To efekt szerokiego portfolio, ponad 50-letniego doświadczenia i wsparcia przy projektowaniu instalacji, co ułatwia dopasowanie systemu do konkretnego domu.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Wybór systemu grzewczego to decyzja na lata, więc warto porównać dostępne opcje. Kocioł na pellet od lat cieszy się uznaniem, szczególnie tam gdzie dostęp do gazu jest utrudniony. Ostatnio jednak coraz częściej zestawia się go z innymi rozwiązaniami, bo pompy ciepła mocno weszły na rynek i kuszą niskimi kosztami eksploatacji. Każde z tych rozwiązań ma swoje zalety, a wybór zależy głównie od specyfiki budynku i lokalnych warunków.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama