Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 654
Liczba wątków: 310
Reputacja:
0
Cześć, planuję kocioł na pellet i przydałaby się firma, która zrobi wszystko od A do Z – montaż, wod-kan i ogrzewanie. Fajnie by było, jak by znała się też na innych rzeczach, bo może jeszcze przekonają mnie do innego rozwiązania.
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Jak już zakładać pompę ciepła i podłogówkę, to tylko z https://ecoterm.wroclaw.pl/. Ekipa zajmuje się tym na co dzień, więc Ci doradzą najelepsze rozwiązania do Twojej powierzchni. W razie czego później masz też od razu u nich serwis a to duże uproszczenie.
Grupa: Bywalec
Liczba postów: 3,119
Liczba wątków: 104
Reputacja:
1
Ogrzewanie pelletem zyskuje na popularności, zwłaszcza wśród osób planujących modernizację starszych kotłów c.o. Takie rozwiązanie może poprawić sprawność instalacji i obniżyć wydatki na ogrzewanie. Na stronie http://modernizacje-pellet.pl/ opisano możliwości przebudowy kotłów na system pelletowy, kwestie ekologii oraz nowoczesne opcje sterowania. To dobre miejsce, by zapoznać się ze szczegółami technicznymi.
Grupa: Bywalec
Liczba postów: 4,354
Liczba wątków: 151
Reputacja:
0
Ostatnio pomyślałam, że w moim mieszkaniu przydałaby się lepsza cyrkulacja powietrza i zainteresowała mnie wentylacja decentralna . Wygląda na praktyczne rozwiązanie bez większych przeróbek. Ktoś korzysta i może podzielić się opinią?
Liczba postów: 63
Reputacja:
0
Patrząc jak niestabilne są ceny takiego ogrzewania to ja nie wiem. Wcześniej ceny węgla wywaliło w kosmos, a w tym sezonie pellet. Praktycznie brak zaufania, ze da się cały sezon zaplanować kosztowo. I prawdę powiedziawszy cieszę sie ze mam ogrzewanie na prąd, na panele na podczerwień. Plus taki, ze nawet jak taryfa dynamiczna, to znam maximum za kWh. Do tego dużo tańsza instalacja ale i budowa. Bez komina, kotłowni, miejsca na składowanie opału. Mniej metrów do budowania - tańsza budowa. Taki panel od Eco Partner to wystarczy że w dane miejsce ma doprowadzona instalacje i można zamontować. Samemu nawet. My za radą producenta montowaliśmy na suficie.
Liczba postów: 314
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
W zestawieniach kotłów, pomp ciepła czy rekuperatorów Defro regularnie pojawia się wśród polecanych marek. To efekt szerokiego portfolio, ponad 50-letniego doświadczenia i wsparcia przy projektowaniu instalacji, co ułatwia dopasowanie systemu do konkretnego domu.
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Liczba postów: 586
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Wybór systemu grzewczego to decyzja na lata, więc warto porównać dostępne opcje. Kocioł na pellet od lat cieszy się uznaniem, szczególnie tam gdzie dostęp do gazu jest utrudniony. Ostatnio jednak coraz częściej zestawia się go z innymi rozwiązaniami, bo pompy ciepła mocno weszły na rynek i kuszą niskimi kosztami eksploatacji. Każde z tych rozwiązań ma swoje zalety, a wybór zależy głównie od specyfiki budynku i lokalnych warunków.
|