Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Czy tetracyklina mogła pogorszyć suchość skóry przy trądziku różowatym?
|
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 145
Liczba wątków: 74
Reputacja:
0
Hej wszystkim ?
Biorę Tertacyklal już trzeci miesiąc na trądzik różowaty i od jakiegoś czasu mam mega przesuszoną skórę na całym ciele.
Wszystko mnie piecze, jest takie jakby ściągnięte, nawet dotyk ubrań potrafi drażnić ?
Czy to może być efekt antybiotyku? Jak sobie z tym radzicie?
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 105
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
Tak, to typowy efekt Tetracyklalu. Antybiotyki potrafią mocno wysuszać skórę całego ciała, ja miałam identycznie jak Ty.
Najważniejsze to porządne nawilżanie – mnie uratował delikatny krem na noc z Acnerose, bo fajnie koił i odbudowywał barierę skóry:
https://acnerose.pl/produkt/krem-na-noc/
Po odstawieniu leku skóra stopniowo wracała do normy, więc jest nadzieja, że u Ciebie też tak będzie
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Też brałam ten antybiotyk w lato, przed ślubem… Pamiętam, że przy przymiarkach sukienki normalnie chciało mi się płakać, bo mnie wszystko piekło, nawet najmniejsze dotknięcie ?
U mnie ulgę przyniosło regularne nawilżanie – najlepiej sprawdziło się serum z Acnerose, bo szybko się wchłaniało i nie zostawiało tłustego filmu.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: