Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hosting aplikacji webowej na vps
Mam własną aplikację webową i do tej pory korzystałem z hostingu współdzielonego, ale zaczyna mnie ograniczać. Zastanawiam się nad przejściem na VPS. Co warto wiedzieć przed taką zmianą? Jakie pułapki i co trzeba samodzielnie ogarniać?
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Przejście na VPS to duży krok, ale jeśli aplikacja się rozwija, to warto. Masz wtedy pełną kontrolę nad środowiskiem, możesz sam decydować o wersjach PHP, Node, baz danych, i nic cię nie ogranicza. Trzeba się liczyć z tym, że będziesz sam odpowiedzialny za konfigurację i aktualizacje, chyba że wybierzesz serwer zarządzany. Zerknij tutaj: https://itsky.cloud/cart/serwery-vps/ — dają wybór pomiędzy VPS zarządzanym i klasycznym, a to spora różnica, jeśli nie masz jeszcze dużego doświadczenia. Dodatkowo możesz sam dobrać parametry, więc nie przepłacasz za coś, czego nie używasz. Jeśli twoja aplikacja ma potencjał wzrostu, to VPS to właściwy kierunek.
Odpowiedz
Szybkość hostingu często decyduje o tym, czy użytkownicy zostaną dłużej na stronie. Dla sklepów internetowych ma to jeszcze większe znaczenie, ponieważ wpływa na liczbę sfinalizowanych sprzedaży. Jeśli nie chcesz tracić czasu i funduszy, kliknij link: https://www.youtube.com/watch?v=9Wt0su_s4Jc/ i przekonaj się, jak wybrać wydajny i tani hosting.
Odpowiedz
Miałam podobny moment przejścia i największa różnica to to, że na VPS masz dużo większą kontrolę, ale też więcej rzeczy jest po Twojej stronie. Trzeba ogarniać konfigurację serwera, aktualizacje, bezpieczeństwo czy kopie zapasowe – na hostingu współdzielonym często robi to za Ciebie dostawca. Z drugiej strony zyskujesz wydajność i elastyczność, więc przy rozwijającej się aplikacji to ma sens. Warto też sprawdzić, jak wybrać najlepszy hosting dla startującej firmy o czym pamiętać czytaj tu, bo wiele z tych zasad nadal się przydaje przy wyborze VPS i unikniesz podstawowych błędów.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

O nas

Nedds24.pl - Najlepsze Forum i Radio Młodzieżowe na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama