Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krzesło biurowe dla dziecka
Temat: Krzesło/fotel do biurka dla 5, 10 i 11 latków. Wiem, że wybór jest ogromny ale chciałabym kupić coś porzadnego, odpowiedniego dla dziecka pod względem ergonomicznym. Próbowałam coś znaleźć na ten temat ale są tylko ogólne zalecenia a ja chciałabym konkretne modele które u Was się sprawdzają. Gdzieś czytałam, że dla młodszych dzieci fotele obrotowe niekoniecznie, podobnie kółka i już sama nie wiem….
Dzieci i tak juz mocno są narażone na wady kręgosłupa i nie chciałabym tego spotęgować.
Co wybralyscie?
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Ja planuję dla dzieci do ukończenia 12 lat Stokke Nomi. Później chciałabym, żeby korzystali z aktywnego krzesła ortopedycznego. Tutaj niestety moje chciejstwo może nie pójść w parze z oczekiwaniami dzieci, bo gdyby zostali zapalonymi graczami, będą potrzebować wygodnego krzesła i przy grach samochodowych dosięgać do P***ów. Wtedy zapewne się ugnę i poszukam porządnego krzesła gamingowego. Biurka chcę kupić szerokie, na lata, z regulowaną wysokością.

Zerknij sobie do Elzap https://elzap.eu/krzesla-biurowe-dla-dzieci,c-986 Znajdziesz tutaj dobrej klasy biurka oraz krzesła dla dzieci.
Odpowiedz
dla 5-latka zdecydowanie mały rozmiar Kids/Small, bo w normalnym będzie siedział jak w fotelu dla dorosłego i nogi będą wisieć. Na 10-11 lat już Normal Size powinien pasować. Diablo ma takie wersje dziecięce, wyglądają fajnie i są regulowane https://diablochairs.com/fotele-gamingow...dla-dzieci , to bardzo ważne dla postawy dziecka, żeby wszystko było dobrze dopasowane
Odpowiedz
(15.04.2026, 14:22)dddyyy napisał(a): Temat: Krzesło/fotel do biurka dla 5, 10 i 11 latków. Wiem, że wybór jest ogromny ale chciałabym kupić coś porzadnego, odpowiedniego dla dziecka pod względem ergonomicznym. Próbowałam coś znaleźć na ten temat ale są tylko ogólne zalecenia a ja chciałabym konkretne modele które u Was się sprawdzają. Gdzieś czytałam, że dla młodszych dzieci fotele obrotowe niekoniecznie, podobnie kółka i już sama nie wiem….
Dzieci i tak juz mocno są narażone na wady kręgosłupa i nie chciałabym tego spotęgować.
Co wybralyscie?
U nas najlepiej sprawdziło się regulowane ergonomiczne krzeslo biurowe, a nie fotel typowo dziecięcy czy gamingowy. Łatwiej je dobrze ustawić pod wzrost i potem zmieniać ustawienia, kiedy dziecko rośnie  Aniołek
Zerknęłabym na modele z regulowanym siedziskiem i oparciem. Dla młodszego dziecka ważny będzie też podnóżek, bo samo krzesło nie powinno być kupowane mocno na wyrost.
Odpowiedz
Przymierzam się właśnie do wymiany wyposażenia w samochodzie pod kątem codziennych dojazdów z dzieckiem i natrafiłam na https://8stars.com/pl/3-foteliki-samochodowe. Wybór na rynku jest ogromny, więc zależy mi na opiniach osób, które przerabiały ten temat w praktyce. Czy ktoś z forumowiczów korzysta z propozycji dostępnych pod tym linkiem i może dać znać, jak sprawdzają się przy intensywnym użytkowaniu? Każda sugestia będzie na wagę złota!
Odpowiedz
Jeśli dziecko spędza sporo czasu przy biurku, to nie oszczędzałbym na krześle. Warto zwrócić uwagę na regulację i dopasowanie do wzrostu. Można też sprawdzić Diablo Chairs, bo mają modele, które dobrze sprawdzają się zarówno do nauki, jak i później do komputera Uśmiech
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Witam forumowiczów. Szukam jakiegoś sensownego biurka rosnącego razem z dzieckiem, bo syn spędza sporo czasu nie tylko nad książkami, ale też stawia pierwsze kroki w rysunku cyfrowym na tablecie. Zależy mi na czymś z regulowanym kątem nachylenia blatu, bo lekarz na bilansie zasugerował nam zmianę stanowiska do nauki. Na stronie https://biurkamoll.pl/ mają sporo opcji z dodatkowymi nadstawkami i szufladami. Zastanawiam się tylko jak to jest z funkcjonalnością tych blatów skośnych – czy jak blat jest podniesiony to rzeczy typu kubek z długopisami albo lampka nie zsuwają się na podłogę? Są tam jakieś blokady albo rynienki? Będę wdzięczny za odpowiedzi od osób, które używają podobnych rozwiązań na co dzień, bo wolę dopytać zanim wydam większą gotówkę.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Reklama