Moja córka jest już na tyle dorosła, że pokój urządza sobie sama. Dawniej jednak starałam się to robić własnymi siłami. Wiele rzeczy tworząc sama, na szczęście było to przez nią dobrze odbierane. Zwracałam uwagę na to, by jej pokój odzwierciedlał ją samą, ale by był urządzony mądrze. Na przykład córka miała problemy z nauką angielskiego. Robiłam jej więc napisy po angielsku, które wieszałam na ścianach, wszystko oczywiście byłorobione ze smakiem. Po jakimś czasie już zaczęłam dostrzegać pozytywne strony mojej metody. Dziś zapewne zrobiłabym to nieco inaczej. Wprowadziłabym dodatkowo wyjazd wakacyjny, tzw. obóz językowy. Widziałam coś takiego na stronie https://www.atas.pl/pl/wyjazdy-jezykowe To bardzo dobra forma nauki języka angielskiego. Nauka poprzez zabawę. Podczas takich wyjazdów młodzież nie tylko się uczy. Również jeżdżą na wycieczki, zwiedzają, poznawają kulturę danego miejsca. Żyją w domach, gdzie właściciele używają języka angielskiego, od rana do wieczora. Taka forma nauki może tylko sprzyjać dobrym wynikom.
Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
|
Pokój dziecka - jak zaaranżować
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości