01.02.2022, 11:26
Przede wszystkim warto wspomnieć, że wymioty czy biegunki często przydarzają się najmłodszym członkom rodziny. Sama wiem, ile razy musiałam wstawać w nocy do swoich pociech. Dlatego z doświadczenia powiem wam, że w takich sytuacjach warto uzupełniać płyny oraz składniki mineralne w organizmie. Jako ciekawostkę dodam, że na rynku można znaleźć specjalny proszek, który po rozpuszczeniu w wodzie tworzy płyn nawadniający. Zresztą sami możecie poczytać o tym rozwiązaniu więcej w tym https://www.acidolac.pl/produkty/dla-nie...t-malinowy miejscu. Jakbyście byli ciekawi, co zawiera skład, to wspomnę, że znalazły się tam glukoza bezwodna, cytrynian sodu dwuwodny, a także chlorki sodu oraz potasu. Sposób przygotowania z kolei jest niezwykle prosty. Wystarczy dodać proszek do chłodnej wody i całość oczywiście wymieszać. Skoro już trafił się wątek, to o coś was zapytam. Podajecie swoim maluszkom takie rozwiązania, o których wspomniałam, czy jednak macie inne metody? Jeżeli jest u was inaczej, to co stosujecie? Podzielcie się koniecznie swoimi sprawdzonymi sposobami!