30.05.2020, 16:16
(26.05.2020, 11:32)Veronica napisał(a): Aranżacja ogrodu nie jest najprostszym zadaniem. Wymagają sporej wiedzy i zmysłu aranżacyjnego. Jednak to nie powód, by od razu korzystać z usług projektanta czy firm zajmujących się zakładaniem ogrodów. Wystarczy poczytać trochę o komponowaniu roślin i zainspirować się przykładowymi aranżacjami. Aby nieco sobie ułatwić to zadanie możesz też zaopatrzyć w niezbędna narzędzia, nawozy, sadzonki, nasiona, środki ochrony roślin w hurtowni ogrodniczej Farmer . Wiele można też dowiedzieć się z poradników czy blogów ogrodniczych. A satysfakcja, jaką da Ci piękny, zadbany i, co najważniejsze, samodzielnie zaprojketowany ogród jest warta każdego wysiłku.
Zgadzam się z Tobą całkowicie, jak chodzi o dbanie o ogród potrzebna jest wiedza: co sadzić, gdzie sadzić, czy może rosnąć w cieniu? Ja uwielbiam takie tematy, a praca w ogrodzie mnie relaksuje i odpręża. Kocham sadzonki. Rozplenica japońska jest chyba moją ulubioną rośliną. Zamawiam zwykle rośliny w sklepie: https://www.bilscy.info/rozplenice A Wy? Macie jakieś sprawdzone miejscówki? Dajcie znać, może spróbuję