16.12.2019, 16:43
(12.11.2019, 16:20)micha napisał(a):Drogi na wschodzie bywają róże, ale więcej tych właśnie gorszych. Sam też bym się tam nie zapuścił własnym autem. Szkoda go. Z drugiej strony taki wspólny wyjazd autokarem to niezła atmosfera jeszcze przed dojazdem(31.10.2019, 22:33)Mysz napisał(a):(31.10.2019, 10:21)BartS napisał(a): A byłaś tam samodzielnie czy ktoś to organizował? Raczej na Ukrainie wolałbym pojechać z kimś, kto zna tamtejszy rynek. Asam Bukowel wygląda ciekawie. Poszukałem filmów na YT i robi wrażenie. Z tego co doczytałem to tam jest ponad 60 km tras zjazdowych, więc na nudę nie można liczyć.Ja się nie nadaję do samodzielnego planowania takich wyjazdów. Mam zbyt mało czasu i nie wiedziałabym totalnie od czego zacząć. Swoje wyjazdy zawsze bukuję w warszawskim biurze podróży Wytwórni Wypraw. Jest ono świetnym organizatorem, a z wyjazdów z nimi zawsze powracam zadowolona.
Nie zawsze warto wszystko robić samemu. Na niektóre wyjazdy jedziemy samodzielnie, a na niektóre z biurem. Wszystko zależy od miejsca. Na ukrainę też lepiej przez biuro. Tak myślę. Bezpieczniej. No i lepiej dojechać autobusem niż własnym samochodem, bo ich drogi są dużo gorsze niż nasze. Szkoda auta.
Sami wiecie
Ta Wytwórnia Wypraw coraz bardziej ciekawi, szczególnie, że klimaty wschodnie nie są im obce jak widzę.