23.10.2019, 11:47
Język angielski jest wszechobecny. Gdzie by się człowiek nie ruszył, tam zawsze dogada się w tym uniwersalnym języku. Dlatego nauka języka angielskiego jest bardzo przydatna. Zarówno w młodszym wieku, jak i będąc już dojrzałą osobą. Zauważyłam tendencje do nauki języków obcych również wśród seniorów. Mają więcej wolnego czasu, mogą się poświęcić na kursy ze świadomym nauczaniem. Ciekawą formą są również wyjazdy do Wielkiej Brytanii na przykład. Wyjazdy rodzica z dzieckiem, gdzie zarówno dorosły jak i dziecko mogą się uczyć języka angielskiego. Można również wybrać opcję, gdzie dziecko uczy się języka, a rodzic w tym czasie zwiedza okolicę. Takie kursy organizowane są przez Atas https://kursy.atas.pl/ . To firma zajmująca się już od wielu lat kursami języków obcych. Wiem, że mają również kontakty ze Stanami Zjednoczonymi i organizują wyjazdy dzieci do liceum w USA, na semestr lub rok. Myślę, że to forma nauki najbardziej korzystna. Efektywność takiego nauczania dostrzegalna jest zapewne już po krótkim okresie czasu.