Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie ogrzewanie i jaki piec?
Coraz więcej osób decyduje się na nowoczesne rozwiązania w domu. Podłączenie domu do sieci ciepłowniczej daje komfort, bo nie trzeba myśleć o piecach i paliwie, a całość działa praktycznie od razu. To też dobra inwestycja, bo wartość nieruchomości rośnie jeśli ma stabilne źródło ciepła, a rachunki są przewidywalne i łatwe do zaplanowania.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Jeśli ktoś potrzebuje bardziej lokalnej wentylacji, nie całego domu, to przydatny link: rekuperacja decentralna Wszystko jest opisane prosto i czytelnie.
Odpowiedz
Mi się wydaje, że coraz więcej osób szuka wygodnych rozwiązań. Z pewnością należy do nich pompa ciepła.  Pompa ciepła ma sens przede wszystkim dlatego, że nie wytwarza ciepła w klasyczny sposób, tylko je przenosi. W praktyce oznacza to, że z 1 kWh energii elektrycznej potrafi „zrobić” 3–5 kWh energii cieplnej. Przy dobrze dobranym systemie i ocieplonym budynku przekłada się to na niższe koszty ogrzewania w skali całego sezonu. A przy okazji, ktoś tu pytał o wentylację — serio, rekuperacja to kolejny poziom komfortu, zwłaszcza jeśli ktoś myśli potem o instalacji pompy ciepła. Bez sensownych przepływów powietrza pompa może pracować mniej efektywnie. Warto zerknąć: https://rekuperatory-ask.pl/rekuperacja-debica/
Odpowiedz
Temat ogrzewania domu to naprawdę szeroka sprawa. Ostatnio sprawdzałem różne opcje i natknąłem się na polską firmę, która ma całkiem spory wybór urządzeń grzewczych. Mają wszystko od pomp ciepła przez kotły na pellet, aż po rekuperatory. Co ciekawe, Defro działa już ponad 50 lat, więc pewnie wiedzą co robią. Są liderem rynku, przekraczają standardy i ich produkty są polecane przez profesjonalistów. Dodatkowo, mają sieć 400 serwisantów i certyfikowanych instalatorów, co naprawdę robi wrażenie. https://www.defro.pl/ - tutaj można zobaczyć całą ofertę.
Odpowiedz
Czy ktoś jeszcze zamawia pellet wcześniej przed sezonem? Ja w tym roku nie chciałem czekać do jesieni i wziąłem już teraz z https://sklep.bio-technik.pl/ Na razie po kilku workach wszystko ok — pellet suchy i dobrze się pali.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama