27.01.2026, 13:04
Jak zachować się na pierwszej wizycie u ginekologa?
O czym pamiętać? Jak się ubrać i jakie pytania może zadać lekarz?
|
Pierwsza wizyta u ginekologa
|
|
27.01.2026, 13:04
Jak zachować się na pierwszej wizycie u ginekologa?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
27.01.2026, 15:29
Pierwsze pytanie na każdej wizycie to data ostatniej miesiączki - warto sobie zapisać, krótki wywiad na temat twojego zdrowia i ewentualnego problemu z którym przychodzisz. Przechodzisz do pokoju/łazienki obok, która jest w gabinecie i tam są jednorazowe spódniczki i kapcie. Przebierasz się i przychodzisz na fotel. Nie musisz zdejmować bluzki, tylko sam dół. Golić się nie musisz, ja zawsze przed wizytą w domu się myję i biorę chusteczki odświeżające ze sobą. Warto powiedzieć, że to Twoja pierwsza wizyta u ginekologa, jak miałam 16 lat bardzo się stresowałam, ale moja Pani ginekolog była bardzo miła i podczas badania zaczęła rozmawiać o zwierzątkach swojej córki, żebym mogła się wyluzowac Nie ma się czego bać, badać się trzeba. Badanie nie powinno boleć, jedynie cytologia może odrobinę. Możesz poprosić też o skierowanie na USG piersi, jeżeli ginekolog nie robi tego na miejscu, bo nie każdy robi.
Od siebie polecam ten portal: https://zdrowa-ona.pl/ Jest tutaj weięcej porad jak się przygotować do takiej wizyty.
28.01.2026, 15:05
Dla osób ceniących fachową opiekę i krótki czas oczekiwania na wizytę, https://gabinetylucka.pl może być bardzo dobrym wyborem. Widać tu doświadczenie lekarzy i dbałość o komfort pacjentek.
09.02.2026, 17:53
Tak, teraz dobry lekarz który ma czas dla pacjentki jest na wagę złota, chętnie się dowiem gdzie takiego znajdę
10.02.2026, 12:22
Wojciech Puzyna dr n. med. Prezes Zarządu Centrum Medycznego „Żelazna” sp. z o.o. ... Doktor nauk medycznych, sportowiec, trener wioślarstwa, specjalista medycyny . Warszawa
10.02.2026, 15:09
Rzeczywiście imponujące portfolio
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
Moja mama planuje operację zaćmy i zastanawiamy się nad . Czy ktoś z waszych bliskich miał tam taki zabieg? Podobno używają bardzo dobrych soczewek i cała procedura trwa bardzo krótko. Zależy nam, żeby mama odzyskała pełną ostrość widzenia, bo bardzo lubi czytać. Ciekawi mnie też, jak wygląda opieka i badania kontrolne już po wszystkim. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę, bo to dla nas ważna decyzja rodzinna.
24.02.2026, 22:34
Polecam zapoznać się z ofertą gabinetu ginekologicznego https://gabinetylucka.pl To nowoczesna placówka, która łączy doświadczenie lekarzy z odpowiednim wyposażeniem oraz dogodną dostępnością terminów.
Problemy hormonalne, nieregularne cykle czy dolegliwości bólowe to sygnały, których nie warto ignorować. Konsultacja ginekologiczna pozwala ustalić przyczynę i dobrać odpowiednie postępowanie, także w kontekście planowania rodziny. Informacje o dostępnych usługach .
02.04.2026, 23:20
(03.03.2026, 19:28)Otter napisał(a): Problemy hormonalne, nieregularne cykle czy dolegliwości bólowe to sygnały, których nie warto ignorować. Konsultacja ginekologiczna pozwala ustalić przyczynę i dobrać odpowiednie postępowanie, także w kontekście planowania rodziny. Informacje o dostępnych usługach . Ja akurat mogę polecić spokojnie dr Barbarę Blicharczyk. To bardzo dobra specjalistka, z dużym doświadczeniem, która może pomóc przy każdym problemie ginekologicznym. Szczerze polecam |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|