Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Czy dieta naprawdę pomaga przy łuszczycy skóry głowy?
|
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Od kilku miesięcy walczę z łuszczycą skóry głowy. Próbowałam różnych maści i szamponów, ale efekty są krótkotrwałe. W internecie dużo czytam o dietach przeciwzapalnych i eliminacyjnych, ale opinie są bardzo różne. Jak to wygląda u Was — czy dieta faktycznie ma wpływ na łuszczycę skóry głowy?
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 101
Reputacja:
1
Jem to, na co mam ochotę. Dla mnie głównym czynnikiem wywołującym wysyp jest stres, a nie dieta. Oczywiście kosmetyki mogą wspomóc, ja np. stosuję Psorisel i pomaga mi utrzymać skórę głowy w lepszym stanie, ale bez redukcji stresu efekty są krótkotrwałe.
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 105
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
Można trochę wspomóc się dietą, ale cudów nie ma. Na mnie najlepiej działało ograniczenie alkoholu i używek oraz noszenie przewiewnych, naturalnych ubrań. Stosuję też Psorisel, bo naprawdę dobrze nawilża i łagodzi świąd skóry głowy — można go znaleźć tutaj:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psori...ml-9083265
Liczba postów: 145
Liczba wątków: 74
Reputacja:
0
Nie do końca się z tym zgodzę — dieta ma wpływ, ale raczej długofalowy. Warto jeść zdrowo, unikać cukru, alkoholu i przetworzonego jedzenia. Wielu lekarzy poleca przy łuszczycy dietę przeciwzapalną albo śródziemnomorską, bo może pomóc wyciszyć stany zapalne.
Grupa: Bywalec
Liczba postów: 1,847
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Od kiedy stosuję dietę niskowęglowodanową, moje wyniki zdrowotne znacznie się poprawiły. Artykuł wyjaśniający zasady tej diety jest dostępny pod tym linkiem: https://ketocentrum.com/dieta/dieta-nisk...jej-zasady
Grupa: Bywalec
Liczba postów: 1,537
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Na stronie https://store-master.com.pl/moda-i-uroda...oku-zycia/ znajdziecie bardzo interesujący artykuł z poradami dotyczącymi dbania o skórę pod oczami pod 40-stce . Czy wiecie jak zmienia się nasza skóra pod oczami z wiekiem?
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 1,153
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Od jakiegoś czasu mam problemy z tarczycą i zaczęłam dietę Hashimoto – plan dla osób z chorobą tarczycy. Wreszcie przestałam czuć się zmęczona, a waga się ustabilizowała. Fajnie, że ktoś pomyślał o takich planach dla osób z problemami hormonalnymi.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: