Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pakowanie przemysłowe
Słyszałem, że zielone dachy pomagają w zatrzymywaniu wody opadowej. Czy to naprawdę działa, czy bardziej chwyt marketingowy?
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

To samo mnie ciekawi! Szczególnie w miastach, gdzie kanalizacja nie wyrabia przy ulewach – czy taki dach może coś zmienić?
Odpowiedz
Mam dokładnie te same wątpliwości. Z jednej strony mówi się, że to ekologiczne i pomaga w walce z podtopieniami w miastach, a z drugiej – nie wiem, czy taki dach naprawdę coś zmienia w praktyce. Fajnie by było, gdyby ktoś podał konkrety albo miał doświadczenie z takim rozwiązaniem.
Odpowiedz
Zielone dachy skutecznie ograniczają odpływ wody – w zależności od pogody, dach z sedum może magazynować aż 50% całkowitej rocznej ilości opadów deszczu, co zmniejsza obciążenie kanalizacji deszczowej. To rozwiązanie szczególnie cenione w miastach. Więcej na ten temat dowiesz się między innymi na stronie tutaj: https://zielonedachy.net Zerknij tam w wolnej chwili, a myślę że nie pożałujesz
Odpowiedz
Wydaje mi się, że warto zwrócić uwagę na maszyny do pakowania materiałów sypkich oferowane przez https://www.optoelectronic.pl/ . To solidnie wykonany sprzęt, który działa bez zarzutu, a dodatkowym atutem jest korzystna cena i wysoka funkcjonalność tych urządzeń.
Odpowiedz
Słyszałam, że nowoczesne kartoniarki potrafią same dopasować się do wielkości kartonu, co znacznie redukuje odpady. Wystarczy wprowadzić odpowiednie parametry, a maszyna sama dopasuje rozmiar. Zwiększa to efektywność i zmniejsza straty materiałowe.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Czasem faktycznie zdarza mi się coś wysyłać i wiem że doskonale się sprawdzają do tego kartony do przeprowadzki bo można je zamówić w różnych rozmiarach i są na tyle solidne że wytrzymają trudy transportu i wysyłki
Odpowiedz
To prawda – kartony do przeprowadzki często dobrze sprawdzają się także przy wysyłkach. Są wytrzymałe, dostępne w różnych rozmiarach i łatwo je zamówić w większej ilości. Dla wielu zastosowań to praktyczne i uniwersalne rozwiązanie. Zajrzyjcie tutaj https://kraften.pl/magazynowanie-towarow...ormacje-81
Odpowiedz
nie ma co samemu kombinować, warto skorzystać z kartoniarki sprawdzonej firmy jak np. Radpak, działają normalnie w Polsce
Odpowiedz
:???????????????????????
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.

Szybkie linki

Reklama