Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Jakie ogrzewanie i jaki piec?
|
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 142
Liczba wątków: 73
Reputacja:
0
Witam planuje budowę domu i stoję przed dylematem jakie ogrzewanie wybrac. Dom bedzie znajdował się na wsi gdzie nie ma możliwości podłączenia się póki co do gazu a nie chciałbym beczki na podwórku. Z tego co słyszałem to bardzo popularne są pompy ciepła lecz drogie a posiadam swój las i miałbym możliwość palić drewnem. Czy w moim przypadku opłaca mi się iść w pompy czy jakiś ciekawy piec na drewno. Jakie obecnie są rozwiązania co do takiego pieca? Mam na myśli mix pieca np drewno-pelet, drewno-ekogroszek itp. Chciałbym podjąć mądra i sluszna decyzję i aby funkcjonowanie z piecem było również opłacalne i wygodne. Proszę o porady.
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Liczba postów: 225
Liczba wątków: 99
Reputacja:
1
Generalnie zawsze na początku takich dylematów patrzy sia na koszty. I to jest oczywiste. Rzadko kto patrzy do przodu. Młodszy nie będziesz. Za chwilę rząd zabroni palenia drewnem. I będziesz musiał, chciał czy nie, zmienić system ogrzewania. Jeżeli masz możliwości finansowe na PC to zrób pompę i nie będą cię interesowały późniejsze zmiany w prawie odnoście ogrzewania domu. Z czasem dołożysz PV I masz święty spokój. Bo nawet jeśli się nie zmienia przepisy to wyobrażasz sobie siebie w wieku np70 lat idącego do lasu rabac drzewo i szykowec to do palenia? Ot takie moje przemyślenia
A jeśli chodzi o samą firmę to polecam zerknąć sobie na ofertę od Saunier Duval: https://www.saunierduval.pl/
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 1,079
Liczba wątków: 46
Reputacja:
0
Myślę że pomocne okaże się wsparcie tej firmy https://www.stiebel-eltron.pl/pl/aktualn...ieplo.html bo ma nie tylko odpowiednią wiedzę ale i niezbędne urządzenia wysokiej jakości. Od lat produkują pompy ciepła oraz systemy rekuperacji które spełniają najwyższe standardy. Z nimi stworzysz ekologiczne i wydajne ogrzewanie oraz możesz liczyć na dofinansowanie.
Grupa: Bywalec
Liczba postów: 4,428
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Szczerze mówiąc bardzo dobra jest pompa ciepła na powietrze wentylacyjne , do tego działa bez żadnych problemów
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Ktoś z Was zastanawia się nad audytem energetycznym budynku? U nas w bloku przeprowadziliśmy taki audyt i wyniki były naprawdę otwierające oczy. Dzięki temu mogliśmy skupić się na najbardziej efektywnych rozwiązaniach modernizacyjnych. Rachunki za ogrzewanie spadły, a komfort się poprawił. Polecam każdemu, kto nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto.
Reputacja:
0
Ostatnio natrafiłem na solidnie wykonane pompy ciepła i muszę przyznać, że oferta jest naprawdę atrakcyjna. Można znaleźć solidne urządzenia, a wybór jest dość szeroki.
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Reputacja:
0
Uważam, że http://www.jinko-smart.com/ to świetny wybór. Produkty dostępne w tej ofercie charakteryzują się wysoką jakością, a ich cena jest naprawdę konkurencyjna.
Liczba postów: 1,536
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Z jakiej formy ogrzewania korzystacie i dlaczego?
stoły warsztatowe
Reputacja:
0
U nas bardzo dobrze sprawdza się rekuperacja decentralna
Liczba postów: 147
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
A w jaki sposób warto podgrzewać wodę na przykład w łazience? czy taki przepływowy podgrzewacz wody dobrze się sprawdza? Czytałam ostatnio o produktach marki Stiebel Eltron i z tego co widzę to cieszą się dobrą opinią pod względem jakości i wydajności.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości