Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakup nieruchomości - porady
Mam pytanie do osób, które kupowały nieruchomość od AM Projekt. Jak wyglądał u Was etap odbioru technicznego? Przeglądam ofertę na https://www.amprojekt.com.pl/ i przed podjęciem decyzji chciałabym wiedzieć, czy pojawiały się jakieś większe usterki albo opóźnienia.
Odpowiedz

Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!

Moim zdaniem warto porównywać oferty nowych mieszkań również pod kątem tego, jak będzie się tam mieszkało za kilka lat. Osiedle Zakątek Harmonia na warszawskiej Białołęce wypada ciekawie, bo łączy nową zabudowę z zielonym, spokojniejszym otoczeniem. Dla mnie właśnie takie połączenie jest znacznie bardziej atrakcyjne niż samo mieszkanie w nowym budynku.
Odpowiedz
Ostatnio zacząłem trochę dokładniej interesować się zakupem mieszkania i im więcej czytam, tym więcej rzeczy wychodzi, na które wcześniej w ogóle bym nie zwrócił uwagi. Na początku człowiek patrzy głównie na cenę, metraż, lokalizację i stan mieszkania, a dopiero później dociera, że sama nieruchomość to jeszcze nie wszystko. Trafiłem ostatnio na https://lexpraktyk.pl/ i zacząłem przeglądać tam materiały dotyczące zakupu mieszkań, ksiąg wieczystych i umów przedwstępnych. Szczególnie zainteresowała mnie kwestia sprawdzania księgi wieczystej, bo niby każdy mówi, żeby to zrobić, ale już nie każdy tłumaczy, na co konkretnie patrzeć.

Zastanawiam się też, jak to wyglądało u osób, które faktycznie kupowały mieszkanie z rynku wtórnego. Czy sprawdzaliście wszystko sami, czy od razu poszliście do prawnika albo notariusza? Ciekawi mnie też, czy zdarzyło się komuś znaleźć w księdze jakiś wpis, który faktycznie zmienił decyzję o zakupie. Bo teoretycznie można przeczytać poradniki i próbować ogarnąć temat samemu, ale przy kwocie kilkuset tysięcy trochę człowiek nie chce czegoś przeoczyć. Jakie dokumenty poza księgą wieczystą sprawdzaliście przed podpisaniem umowy?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

O nas

Nedds24.pl - Najlepszy Serwis Rozrywkowy na którym możesz porozmawiać dosłownie o wszystkim - począwszy od rozrywki, na finansach i polityce skończywszy. Każdy znajdzie tutaj dla siebie swój ulubiony kącik w którym będzie się czuć jak w domu. Dla nas nie ma tematów tabu. Porozmawiasz w kulturalny sposób o czym tylko chcesz i dzięki nam poznasz wiele wartościowych osób. Zapraszamy wszystkich którzy mają szeroki zakres zainteresowań i chcą o wszystkim co ciekawe rozmawiać do woli. Jest to forum zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn, którzy internet traktują nie tylko jako miejsce spotkań, ale także jako źródło wiedzy i wymiany poglądów.