Otrzymaliśmy 46% naszego celu ..

Przekaż dowolną kwotę na rozwój naszej społeczności Aby uzyskać więcej informacji Kliknij Tutaj!
Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Audyt energetyczny przy modernizacji firmy
|
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
14.03.2026, 09:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.03.2026, 12:12 przez nela.)
Planujemy w firmie większą modernizację budynku oraz części instalacji i pojawił się pomysł wykonania audytu energetycznego przed rozpoczęciem inwestycji. Chcielibyśmy sprawdzić gdzie w firmie zużycie energii jest największe i jakie zmiany mogą przynieść największe oszczędności. Podczas poszukiwania informacji natrafiłem na opis audytu przedsiębiorstwa tutaj i wygląda na to, że taki dokument może pomóc w planowaniu modernizacji. Nie wiem jednak czy audyt wykonuje się przed inwestycją czy raczej po wprowadzeniu zmian. Chętnie dowiem się jak wygląda to w praktyce w innych firmach.
nela napisał 14.03.2026, 12:12:link usuniety
Grupa: Reklamowiec
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 1
Reputacja: 0
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
Dołącz do grona Użytkowników!
Grupa: Użytkownik
Liczba postów: 696
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Jeśli chodzi o dokumenty związane z termomodernizacją budynków to warto skontaktować się z firmą https://audyty-energetyczne.com.pl/ z Torunia. Działają w branży od lat, ich oferta obejmuje też tworzenie audytów efektywności energetycznej. Indywidualne podejście do klienta, konkurencyjne ceny.
Grupa: Użytkowniczka
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Na ostatnim spotkaniu w firmie rozmawialiśmy o planowanej modernizacji i padł pomysł, żeby zrobić audyt energetyczny przed rozpoczęciem wszystkich prac. Szukałem informacji na ten temat i natknąłem się na artykuł o audytach, który wyjaśnia, jak to wygląda w praktyce. Szczerze mówiąc, jestem ciekaw, czy inne firmy robią takie audyty przed inwestycją czy może po wprowadzeniu zmian. Z tego co widzę, audyt może naprawdę pomóc zidentyfikować obszary, gdzie można zaoszczędzić na energii. Jak ktoś ma doświadczenie w tym temacie, to chętnie posłucham. W każdym razie, warto zerknąć na ten link, bo może być przydatny: https://kape.gov.pl/
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: