19.03.2021, 20:37
Może to być zwykłe przemęczenie, ale jeżeli stan będzie się utrzymywał, to najpierw zrób sobie badanie krwi, czy przypadkiem to nie anemia i w końcu pójdź do specjalisty. Ja tkwiłam w depresji latami. Pamiętam jak poszłam dopiero na studia, jakieś 10 lat temu i czułam się źle, jak zawsze, myślałam, że jest to normalne Tylko, że ciągłe uczucie przygnębienia i beznadziei towarzyszyło mi przez te wszystkie lata, pamiętam jak po urodzeniu mojej córki nie byłam w stanie na nią spojrzeć. Było mi z tym źle, czułam się tragicznie, wiedziałam, że zawiodłam jako matka, kobieta, czy po prostu człowiek. Tylko dzięki pomocy mojego męża wyszłam z tego stanu, on praktycznie zaciągnął mnie do gabinetu psychoanalitycznej Ewy Domańskiej-Klimek w Pile https://psychoterapia-klimek.pila.pl/depresja/ . Tam dowiedziałam się, że depresja jest uleczalna, że to nie moja wina, że żyłam w tym mroku i cierpieniu. Powoli zaczęłam wychodzić z tego stanu i teraz widzę jak bardzo oczekiwania innych i mnie samej, a także wstyd wpływały na to, że nie mogłam sobie pomóc. Pani Ewa jest doskonałą specjalistką, ma doświadczenie i naprawdę potrafi pomóc.