03.05.2026, 11:28
Mam fizyczny obiekt który chcę zreplikować w kilku kopiach - jak wygląda proces skanowania i drukowania 3D?
|
Druk 3d
|
|
03.05.2026, 11:28
Mam fizyczny obiekt który chcę zreplikować w kilku kopiach - jak wygląda proces skanowania i drukowania 3D?
Ta reklama nie jest widoczna dla użytkowników Premium oraz Wspierający, VIP, Sponsor, Inwestor .
Nedds24.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i... Dołącz do grona Użytkowników!
03.05.2026, 14:09
Obiekt jest skanowany skanerem 3D który tworzy chmurę punktów. Z chmury powstaje model 3D który jest czyszczony i przygotowywany do druku. Jakość skanu zależy od powierzchni obiektu - matowe skanują się lepiej niż błyszczące. Skomplikowane detale czy głębokie wnęki mogą wymagać skanowania z kilku pozycji. Po skanowaniu model można modyfikować czy skalować przed drukiem. Cały proces od skanu do gotowego wydruku to zazwyczaj kilka dni. Sprawdź ofertę skanowania i druku na https://druk-3d.net/ żeby załatwić kompleksowo.
03.05.2026, 16:00
To jeden z tych tematów, gdzie trudno o jednoznaczną odpowiedź bez znajomości wszystkich szczegółów.
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|